Stéphanie

Stéphanie Stunnenberg

Vanaf oktober 2018 kan jij mij tegen komen in de praktijk bij Soepel.

HSP Coaching

Zo’n één op de vijf mensen is hooggevoelig, dit wordt ook wel hoogsensitief (HSP) genoemd. Dit houdt in dat het zenuwstelsel gevoeliger is afgesteld dan bij het grootste deel van de bevolking. Hierdoor komen alle prikkels, zintuigelijk en emotioneel, meer en genuanceerder binnen. Dit kan leiden tot een overload aan prikkels, overprikkeld.

Ben je hoogsensitief, dan ervaar je alles veel intenser omdat het zo gedetailleerd bij je binnenkomt.  Alle informatie verwerk je dieper, waardoor je snel een druk of vol hoofd hebt. Dit heeft een aantal nadelen. Zo raak je bijvoorbeeld sneller vermoeid. Positief is het feit dat je bijvoorbeeld snel verbanden legt en de boel goed overziet. Zolang je weet hoe je hiermee om gaat, kun je dit goed inzetten.

Bij overprikkeling is er vaak sprake van; vermoeidheid, stress, zenuwachtig of gehaast gevoel, het niet kunnen presteren of onder niveau werken, concentratieproblemen, druk, vol hoofd. Door middel van gesprekken en oefeningen geef ik je meer inzichten waardoor je weer in balans komt.

Yoga en massages

In 2010 kwam ik in aanraking met yoga vanwege rugklachten. Tijdens de lessen kwam ik erachter dat yoga ook een positieve werking heeft op mijn “altijd druk met van alles” hoofd. Al gaande weg rolde ik in het docentschap en kwam ik in aanraking met het geven van massages. Ik word erg blij van het ontspannen gezicht van iemand die ik zojuist gemasseerd heb.

Ik Kijk er naar uit jou te ontmoeten!