Shiatsu therapie

De Japanse drukpunt behandeling, shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk”.
Met behulp van handen, voeten, ellebogen en knieën geeft de behandelaar druk op het lichaam.
De bloedcirculatie en energie gaan stromen, het zenuwstelsel kalmeert.
Vanuit de Japanse traditie wordt de behandeling gegeven op een Futon, mocht u hiervan hinder ondervinden, dan is behandeling op de massagetafel ook mogelijk. Wij werken door de kleding heen, daarbij is soepele makkelijke kleding zoals sportkleding aanbevolen.

De basis van de behandeling vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeswijzen. Vanuit deze visie is ziekte een verstoring van de (levens)energie Ki of Chi genaamd. Een beginnende verstoring uit zich in symptomen als bijvoorbeeld: vermoeidheid, slapeloosheid, pijnen, allergieën en rusteloosheid.
Shiatsu is ook een fijne behandeling voor de symptomen van veel chronische aandoeningen bv: fibromyalgie, allergieën, ziekte van Crown, prikkelbare dikke darm syndroom, astma…

Vooraf aan de behandeling wordt een anamnese afgenomen, hierin wordt uitgebreid opgenomen wat uw klachten en symptomen zijn. De behandeling zelf begint vaak met een HARA- diagnose, door het aanraken van verschillende gebieden in uw buik wordt gekeken naar de balans in uw energie. Hieruit komt een beeld van uw energie en waar de tekorten of een teveel zit, met deze gegevens wordt de behandeling op u afgestemd.

In de Oosterse geneeswijzen gaat men uit van een meridiaan stelsel waardoor de levensenergie stroomt. Deze meridianen hebben vaste banen in het lichaam en zijn elk verbonden met een orgaan, waarnaar ze ook vernoemd zijn, zo is er een dikke darmmeridiaan, een hartmeridiaan enz. Op de meridianen bevinden zich punten die zich laten manipuleren, door verbindingen te maken tussen de verschillende punten doormiddel van aanraking, wordt de energie van de betreffende meridiaan gestimuleerd dan wel gecedeerd. Het gevolg is een betere verdeling van de energie en het lichaam komt weer in balans. Het zelfhelende vermogen van uw lichaam wordt hiermee gestimuleerd om verdere onbalans aan te pakken.

Het is dan ook aanbevolen om na een behandeling geen zware inspanningen te verrichten, matig te zijn met eten, koffie of andere stimulerende middelen. Op deze wijze heeft het lichaam de gelegenheid de behandeling op te pakken en er verder mee te werken. Voldoende water drinken na de behandeling zorgt voor een snelle afvoer van afvalstoffen wat weer een gunstige invloed heeft op de nawerking.

De behandeling zal dit proces van afvalstoffen afvoeren stimuleren, u kunt zich daardoor wat vermoeider voelen de dag nadat u behandelt bent.

Het is heel goed mogelijk om zelf met specifieke strekkingen en oefeningen het lichaam in conditie te brengen en te houden, de ademhaling speelt hierbij een centrale rol. Ook uw mentale weerstand zal hierdoor verbeteren, zodat u ook de geestelijke belasting het hoofd kunt bieden. U krijgt deze do-in oefeningen indien gewenst aangereikt, zo komt u beter in uw energie en lichaam te zitten en zult u aanvoelen hoe u het beste kunt zorgen voor u zelf.

Vanuit het zorgen voor jezelf volgt logischerwijze een goede voedingswijze, voldoende rust en beweging, als basis voor een goede gezondheid.

Voeding volgens de vijf elementen komt voort uit de Oosterse geneeswijzen, dit sluit aan bij de oefeningen en behandelingen die voor uw herstel noodzakelijk zijn. Vanuit deze voedingswijze kunt u advies krijgen wat wel en niet bij uw conditie past wat betreft het bereiden en eten van voeding.
Het zal telkens weer blijken dat uw gezondheid en welbevinden samengaan met uw leefwijze. Zo kunt u symptomen en ziekten zien als signalen dat het nu niet goed gaat. Met een beetje hulp zult u kunnen ontdekken welke processen en patronen in uw leven verandering behoeven. De behandeling zal uw lichaam ontspannen, zo ontstaat er ruimte om “los te laten”. Ruimte om te voelen wat er is en hiermee aan de slag te gaan om verandering aan te brengen in gewoonten, om een andere weg in te slaan. Ruimte om uw zelfhelende vermogen te laten werken, om u bewust te worden van uzelf.

De behandeling wordt door de kleding heen gegeven, hierbij is het fijn als u soepele kleding zonder knopen of ritsen (bijvoorbeeld sportkleding) draagt. U krijgt de behandeling op een traditionele Japanse mat, Futon genaamd, deze ligt op de grond. Mocht u fysiek moeilijkheden hiervan ondervinden, dan kan de behandeling ook op een massagetafel gegeven worden. Normaal duurt een sessie een uur, eventueel kan bij intake de duur verlengt worden, meestal is dit dan eenmalig nodig.

Komt u met klachten voor een behandeltraject, dan is het aanbevolen om de eerste drie behandelingen binnen 1 maand te ondergaan bij ernstige of acute klachten kan het zijn dat wekelijks behandelen gewenst is. Hierna kijkt u samen met uw therapeut naar de uitwerking van de eerste drie sessies en worden verdere behandelingen besproken wat betreft aantal en frequentie.
Heeft u nog vragen over deze behandeling, aarzel niet om contact op te nemen.

Deze behandeling wordt gegeven door:
Jessica Laman
Duur: 60 minuten, Prijs: € 65,-