Jessica

Ik ben Jessica Laman en sinds de start van Soepel ruim 10 jaar geleden werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut.

In de praktijk werk ik met shiatsu  en craniosacraal therapie.  Ik verwonder  mij altijd nog over de effectiviteit van deze lichaamsgerichte aanpak.
Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij het oost west centrum in Antwerpen, Shiatsu school Lacerta en bij het Reliantie instituut voor biodynamische craniosacraal therapie in België.

Het lichaam heeft zoveel wijsheid in zich. Luisteren en het opnieuw contact maken met ons lichaam helpt ons om weer beter in balans te komen en het zelf genezend vermogen van het lichaam te activeren. Naast deze twee therapeutische behandelingen geef ik ook in de praktijk: ontspanning massage, zwangerschapsmassage, stoelmassage en chinese voetmassage.

Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie van de BATC, vanuit de aanvullende zorgverzekering is het mogelijk om gebruik te maken van vergoedingen voor de therapeutische behandelingen. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw zorgverzekeraar.

Do- in les

Op maandagochtend kun je bij mij de Do- in lessen ( meridiaan strekkingen ) volgen. Deze lessen worden gegeven bij yoga studio Kokopelli in Dordrecht.

Meer informatie hierover lees je op de website bij lessen en workshops.

Informatie over werken vanuit de vijf natuurgerichte principes

1. Energie

alles om ons heen bestaat uit energie. zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld je lichaam. Daarnaast heb je ook fijnstoffelijke energie die zich bevindt in alles dat niet zichtbaar is, denk bijvoorbeeld aan de lege ruimte om je heen , je aura veld  of chakra’s. Doordat alles in en om ons heen uit energie bestaat, wordt het wereldwijd gezien als de basis voor het functioneren van het menselijk lichaam. Het energetisch systeem van je lichaam kan bij een laag energie niveau dan ook niet optimaal werken. Als er in het lichaam een tekort aan energie is of als de energie stroom ( gedeeltelijk)  is afgesloten, ontvangt je zenuwstelsel onvoldoende informatie waardoor delen van het lichaam ontregeld kunnen raken. Het heeft daarom prioriteit om het tekort aan energie aan te vullen en eventueel de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen, zodat je energie niveau weer in balans is. Zonder energie kunnen de overige vier principes niet functioneren en kan er dus geen genezing plaatsvinden.

2. Prikkeloverdracht

Als het energieniveau in balans is, moet er gekeken worden of de prikkeloverdracht in je lichaam goed functioneert. De prikkeloverdracht komt tot stand d.m.v. je zenuwstelsel. Het communiceren tussen je hersenen en je lichaam gebeurt door middel van prikkels.  Als de prikkeloverdracht niet goed functioneert, worden signalen aan delen van je lichaam niet duidelijk overgedragen. waardoor sommige functies van je lichaam stagneren. Ook andersom kan je zenuwstelsel niet aan je hersenen doorgeven wat een bepaald deel van je lichaam wel of niet nodig heeft.

3. Drainage

Als de prikkeloverdracht goed functioneert, is het belangrijk te kijken naar de drainage in je lichaam. In deze hectische maatschappij wordt niet alleen je lichaam, maar ook je geest regelmatig belast met gifstoffen in stoffelijke en geestelijke vorm. Zo zijn bijvoorbeeld slechte stoffen in voeding een vorm van stoffelijk vergif en is stress een vorm van geestelijk vergif. Doordat je lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, moet je lichaam draineren om deze gifstoffen af te kunnen voeren. Veel water drinken is hier een eenvoudig voorbeeld van. Als het draineren om welke reden dan ook niet meer gebeurt, kan je lichaam geen voedingstoffen meer opnemen en ook geen emotionele ballast meer verwerken, waardoor het genezingsproces wordt vertraagd. Het is daarom van belang dat je regelmatig je lichaam helpt met het. reinigen van afvalstoffen.

4. Voeding

Als geconstateerd is dat het lichaam goed draineert, moet bekeken worden of je lichaam de juiste fysieke en geestelijke voeding ontvangt. De fysieke vorm van voeding is niet altijd voedend voor je lichaam. zo is gemodificeerd eten minder voedzaam, maar dat is niet de enige boosdoener.  Niet ieder lichaam is van nature even verdraagzaam voor bepaalde voedingstoffen. Daarbij is de verdraagzaamheid van voeding ook onderhevig aan veranderingen in je lichaam of omgeving. Dit kan er voor zorgen dat bepaalde voeding opeens een negatieve uitwerking krijgt op je lichaam. Er moet daarom bij iedere klacht worden bekeken of je lichaam in de nieuwe situatie nog wel de juiste voeding tot zich krijgt. Ook is de geestelijke vorm van voeding niet altijd goed voor je lichaam . Natuurlijk heeft vreugde een positief effect op je lichaam, maar de invloed van jaloezie of boosheid mogen ook niet onderschat worden. Door je bewust te zijn van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen. zul je sneller genezen. Al met al is een goede voeding dus nodig om je lichaam optimaal te laten functioneren. Bij een gebrek aan passende voeding, komen er teveel gifstoffen in je lichaam waardoor je hersenen geen geestelijke ballast kunnen verwerken.

5. Psyche

Als je lichaam de juiste voeding tot zich krijgt, blijft als laatste de psyche over. Fysieke, geestelijke, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbondenen beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door je bewust te zijn van bepaalde belemmerende emoties en patronen die mogelijk je helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar patronen en te kijken hoe je ze op een gezonde manier kunt doorbreken en los kan laten. zonder de verwerking van psychische ballast, kan je genezingsproces simpelweg niet worden voltooid.

Reizen

In 2006 is het idee geboren om kalm onder de palm reizen op te richten, dit zijn natuurreizen met een meditatief karakter naar Suriname. Een vakantie met een extra dimensie, gericht op innerlijke rust, tijd om tot jezelf te komen en nieuwe energie op te doen in een prachtige natuurlijke omgeving, het tropisch regenwoud in Suriname.
Het doel van onze reizen is om mensen de mogelijkheid aan te bieden om eens echt te onthaasten en jezelf te ontmoeten.

Voor direct contact:

06-83206707
Jessica.laman@zonnet.nl