Nava

Mijn Naam is Nava Benyamini. Ik ben in 1961 in de VS geboren en in Israël opgegroeid. Sinds 1989 woon en werk ik in Nederland.

Ik ben opgeleid als muzikant en heb jarenlang pianoles gegeven, in verschillende settingen gespeeld en koren gedirigeerd. Na mijn studie muziektherapie aan de HU heb ik met kinderen en volwassenen in mijn muziekpraktijk MUZA gewerkt. Toen mijn leven rond 2015 tot een zekere stilstand kwam, ben ik met al mijn werkzaamheden gestopt. Ik hoopte binnen een jaar weer te kunnen werken, maar het liep anders. In de afgelopen 7 jaar heb ik een diepgaand proces doorgemaakt van onderzoek, rouw, heling en acceptatie. Opnieuw straten voelt als een cadeau. Naast muziek maken, schrijf en vertel ik graag. Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een boek over mijzelf en over mijn familie: het vertellen heelt mij. Het gieten van gevoelens en gedachten in een vorm verankert de ervaring en brengt ons bij onze kracht. ook ben ik nieuwsgierig nar mensen en hun verhalen, hun ontwikkeling, hun verleden en hun heden. De opleiding narratieve therapie, dat letterlijk vertellende of verhalende therapie betekent, vormt voor mij een mooie aanvulling.

Jouw verhaal

Wil jij een bepaald aspect van je leven onderzoeken? is er iets gebeurd recent of lang geleden dat om verwoording vraagt? Of wil je graag over iemand anders vertellen: een familie lid, vriend , dierbare? Iemand die er niet meer is in je leven, of juist mooi aanwezig is in je leven?

Het kan soms lastig zijn om dingen onder woorden te krijgen, juiste bewoordingen te vinden. Want woorden zijn meer dan samengestelde lettergrepen; als we ze goed gebruiken kunnen woorden veel persoonlijke kennis omvatten. Het vraagt wel om een onderzoek en het op elkaar afstemmen van de binnenwereld en de buitenwereld.

Ik help je graag met het zoeken naar deze bewoordingen. We kunnen samen gaan luisteren naar wat er verteld wil worden en langzaam zal jouw verhaal vorm krijgen. Wanner het voor jou klopt kunnen wij verder kijken naar een eindproduct, een vormgeving. Tijdens het proces kijken we samen wat nodig is om tot de kern te komen. Het kunnen bijvoorbeeld technieken uit de creatieve – muziektherapie zijn, imaginaties, mindfulness oefeningen e.d.

Afsluiting

Hoe mooi zou het zijn als je aan het einde van het proces iets tastbaar in handen hebt? Bijvoorbeeld een document of een boekje? iets dat symbool kan staan voor het afronden van een hoofdstuk, als herinnering kan dienen, of om aan iemand anders te overhandigen?

Ik kijk ernaar uit om samen op pad te gaan, op zoek naar jouw verhaal.

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie en overleg, kijk verder op mijn website www.muzalater.nl of telefonisch via 0648416423