Lessen en workshops

Do-In (yoga) Les

Wil je zelf werken aan gezondheid en balans, zoek je een manier van bewegen die bij jou past? Do-In lessen bieden je een manier van bewegen die voor iedereen te volgen is, de oefeningen zijn gericht op de meridianen (energiebanen) in je lichaam. Al snel ga je voelen dat jouw lijf soepeler en vitaler wordt. Jij bepaalt zelf je eigen tempo en hoever je gaat, do-in lessen volg je tenslotte alleen voor jouzelf, voor je eigen welzijn.

 

Wil je meer weten over de Oosterse kijk op gezondheid en hoe die toe te passen?

Tijdens de lessen worden de oefeningen uiteraard goed uitgelegd, wij als docent doen altijd mee met de les, helpen je op weg om de oefening naar beste kunnen (van dat moment) uit te voeren. Het gaat er vaak niet om hoe ‘goed’ je iets kunt, maar meer hoe je het doet, met welke intentie. Je krijgt inzicht in hoe jouw lichaam energetisch is opgebouwd. Op speelse wijze leer je de werking van enkele drukpunten, welke oefeningen toe te passen bij een ongemak, tips om je meer in balans te krijgen en /of houden.

Zoek je een manier om meer rust in jezelf te vinden?

De 6 officiële meridiaan strekkingen zijn bijna meditatief van aard, niet voor niets is de letterlijke vertaling van do-in ‘weg naar binnen’. Zo zul je merken dat niet alleen je lijf zich prettiger gaat bewegen, ook je mind zal rustiger worden en je zult je geestelijk meer in balans voelen. Het verband tussen jouw energie en jouw emoties zal duidelijk worden, hoe je ermee omgaat krijg je dan ook meer in de hand.

Hoe gaat het in zijn werk?

De Do-In lessen bij Soepel worden gegeven door Jessica Laman.
Ik werk met kleine groepjes (max 10 personen). Zowel op de Nieuwstraat 29 in ons eigen pand als bij de yogastudio aan het Kromhout 89.

Do-in is voor alle leeftijden, wel worden de meeste oefeningen op de grond uitgevoerd.
Individuele sessie is te boeken bij Jessica, een uur lang privé do-in helemaal afgestemd op jouw behoeften en of klachten. Kosten € 50,- per uur.

Praktisch:

De lessen worden per blok van 6 tot 8 lessen gegeven.
Kosten 10 euro per les in reeksen van 6 tot 8 lessen.
Maandagochtend 9.30 – 10.30 met Jessica, Kromhout 89, Dordrecht.

Nieuw: Programma voor vrouwen die graag meer aandacht willen besteden aan “de overgang”

Herken je ook dat je allerlei klachten hebt, zowel fysiek als psychisch, die je soms als overgangsklachten herkent en soms ook niet? Voel je je soms niet meer helemaal thuis in je lichaam? Of herken je jezelf af en toe niet meer? Soms belemmeren de klachten je zo dat je niet meer optimaal kan functioneren? En ben je in de leeftijdscategorie tussen de 40 en 60 jaar, dan zou dit allemaal met de overgang te maken kunnen hebben!
Hoewel er gelukkig steeds meer aandacht aan de overgang wordt besteed heerst er nog steeds een taboe sfeer omheen.

Wil je meer informatie, bewuster en op een positieve manier omgaan met de overgang en daarin begeleid worden?
Dan is dit programma iets voor jou!

Thema avonden

Tijdens de thema avonden gaan we dieper in op bepaalde onderwerpen. We werken met oefeningen, meditatie en uitwisseling van ervaringen.

De avonden zijn van 19.30 tot ca. 21.00 uur.

Thema avond 1: fysiologie: hormonen, je lijf, je klachten
Thema avond 2: psyche: hormonen en psychische klachten
Thema avond 3: transformatie, 3e levensfase
Thema avond 4: hormonen en voeding
Thema avond 5: overgang en werk