Cranio-sacraal therapie

Cranio Sacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie, het is een zachte behandelmethode waarbij de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum) centraal staan.

Vanaf het hoofd tot en met het heilig been zitten onze hersenen en ruggenmerg in een soort koker gevuld met vocht. Dit vocht wordt door ons lichaam continue vervoerd van hersenen naar ruggenmerg en omgekeerd.  Door de vloeiende beweging van dit vocht ondergaan alle bot stukken rond de koker (Schedelbeenderen, wervels en heiligbeen) minimale bewegingen die met het oog niet zichtbaar zijn, maar met geoefende handen wel voelbaar.
Wanneer er in dit systeem blokkades optreden kan dit zich uiten in allerhande symptomen, te denken aan:
Hoofdpijn/ migraine, maag en darm problemen, depressie, slapeloosheid, gebrek aan energie, concentratie stoornissen e.d.
Deze blokkades kunnen met verschillende behandeltechnieken worden vrijgemaakt waardoor lichaam en geest meer in balans kunnen komen.
In de hersenen en in ons ruggenmerg worden onze lichaamsfuncties aangestuurd, het spreekt dan ook voor zich dat we dit gebied goed moeten verzorgen.

Door de zachte, natuurlijke en respectvolle aanraking tijdens de behandeling ontstaat er een krachtig effect op de diepere weefsels.
Door de handen op bepaalde plaatsen van de schedel en het lichaam te leggen wordt het centrale zenuwstelsel (het cranio sacraal systeem) en het bindweefsel (fascia) uitgenodigd om zich diep te ontspannen en ruimte te scheppen voor een gevoel van ontspanning en relaxatie.

Het maken van een diepere verbinding met het lichaam heeft een gunstige uitwerking op alle organen.
In deze diepe stilte maak je een reis naar binnen, naar je eigen kern, je wezenlijke zelf.
Een sessie met cranio sacraal therapie wordt daarom vaak ook
omschreven als “thuiskomen bij jezelf”.
In feite is cranio sacraal therapie voor iedereen aan te bevelen. Het is een uitnodiging aan het lichaam om weer in balans te komen en stimuleert het zelf genezende vermogen. Het versterkt de innerlijke rust en algehele welbevinden.

Deze behandeling wordt gegeven door:
Jessica Laman
65,- voor 60 min.

Zelf aan de slag met cranio kan met een speciaal ontworpen zelfbehandeling

Deze mooie zelf ontspanning methode leert je om op een bewustere manier met jezelf en met stress om te gaan.
In onze huidige samenleving zijn er tal van invloeden waar we overprikkelt van raken.
De aandacht is vooral naar buiten gericht en op en alle invloeden die wij van buitenaf moeten verwerken. Dat veel mensen zich niet meer op een natuurlijke manier zelf kunnen ontspannen is hier een gevolg van.
Door middel van de cranio sacrale zelfbehandeling breng je de aandacht weer terug naar binnen en merk je dat je binnen een korte tijd weer beter kunt ontspannen en biedt het je een mogelijkheid om met stress om te gaan.
Je leert weer met een open houding te observeren naar wat erin je lichaam omgaat, er zijn geen doelen die je moet bereiken – de ontspanning wacht er alleen maar op tot zij te voorschijn mag komen.
Een zelf behandeling is een uitnodiging om zelf verantwoordelijkheid voor je gezondheid te nemen.