Sportmassage

Hoewel de term anders doet vermoeden, is sportmassage niet alleen voor sporters. Je lekker fit en soepel voelen is immers ook op het werk en tijdens je dagelijks bezigheden bijzonder prettig.
De nadruk ligt vooral op de spiergroepen. Het doel is spieren (weer) in een goede conditie te brengen. Diverse massagegrepen hebben optimalisering van de doorbloeding en verwijdering van afvalstoffen tot gevolg. De ‘schone’ spieren krijgen voldoende zuurstof en voedingsstoffen ter beschikking. Je spieren voelen soepeler aan en je beweegt makkelijker. Prestaties en uithoudingsvermogen verbeteren en blessureleed wordt voorkomen.

Na een sportprestatie of een andere zware inspanning is een sportmassage een weldaad. Spierpijn verdwijnt vlugger en je lichaam herstelt sneller, zodat je weldra weer een nieuwe uitdaging aankunt.

Vergeleken bij een ontspanningsmassage is een sportmassage wat steviger. Bij een sportmassage na inspanning ligt het accent op de ontspanning en het herstel van de spieren. Hierbij worden ook massagegrepen uit de ontspanningsmassage gebruikt. Op ontspannen spieren is diepere behandeling mogelijk. Echter vóór bijvoorbeeld een sportprestatie kan een opwekkende sportmassage gegeven worden. De massage is dat gericht op het optimaliseren van de spieren voor de te leveren inspanning.

Naast het preventieve karakter behandelt de sportmasseur, na diagnose door een fysiotherapeut of arts ook klachten.

Deze behandeling wordt gegeven door:
Frans Geurts

Duur: 60 / 30 min.
Prijs: € 65,- / 37.50,-